Kefta tajine sa pripravuje z jahňacieho mäsa, najčastejšie používaného v moslimských krajinách. Do ½ kg pomletého mäsa pridáme štyri strúčiky najemno pokrájaného alebo treného cesnaku, jednu kávovú lyžičku mletého kmínu a na jemno posekaný čerstvý koriander. Všetko sa rukami dobre premieša, pridá sa soľ a mäso sa nechá sa na hodinu odležať. Jedlo sa pripravuje v arabskom tradičnom hrnci „tažinec„ z ktorého sa potom aj priamo konzumuje. Je to hlinená nádoba s vrchnákom v tvare špičky. Tento hrniec sa aj s celým obsahom vloží priamo do ohňa.
Do hrnca dáme najemno nakrájanú cibuľu a zľahka ju na masti alebo oleji osmažíme. Pridáme na kocky nakrájané čerstvé paradajky, zľahka podlejeme vodou, pridáme soľ, 1 kávovú lyžičku mletej škorice,1 kávovú lyžičku kmínu, 3 až 4 strúčiky treného cesnaku a korenia harissa alebo čili. Zmes varíme až do úplného rozvarenia sa. Z mäsa vytvarujeme malé guľky, veľkosťou pripomínajúce čerešne a vložíme ich do pripravenej omáčky. Všetko znova dohromady povaríme asi ½ hodinu. Hotové jedlo podľa chuti môžeme ešte dosoliť. Ako príloha výborne poslúži kuskus, ryža alebo aj zemiaky.
zdroj http://cestovanie-dovolenka.sk
cestovanie, dovolenka, informácie o krajinách a zaujímavých miestach
Cestovateľský magazín plný exotiky a dobrodružstva.
0 komentářů:
Okomentovat